eerste dagen en eerste stagedag
Hey guys!
Hier ben ik weer, helemaal fris en fruitig (hmmm misschien dat toch niet helemaal) en klaar voor een nieuw verhaaltje!
Laat ik bij beginnen bij waar mijn vorige verhaaltje op hield; the ups and downs. Uiteindelijk met heel veel gedoe, gezeur, geduw en getrek mijn bed bemachtigd in het appartement. Niet dat mijn huisgenoten mij tegenhielden, nee, AIESEC hier is niet echt wat je er van verwacht. Sowieso is dat kenmerkend voor Egyptenaren; er valt niet echt goed afspraken mee te maken. Wanneer ze vandaag zeggen, gebeurt het morgen. En wanneer ze over een uur zeggen, is het over 2 uur. En soms zijn ze wel weer op tijd en stipt. Dus dat is af en toe ff lastig. Maar zodra je er een beetje je draai in kan vinden (zo als ik nu steeds meer) voelt het al veel beter! In ieder geval is het wel heel irritant.
Er zijn hier eigenlijk een paar dingen niet zoals ik had verwacht;
- Zoals ik al zei; AIESEC hier moet je niet veel van verwachten, je kan beter proberen zelf iets te regelen of met oplossingen te komen dan hun in te schakelen.
- De supermarkt is duur. Ongeveer even duur als in NL. Ik heb keus uit 2, maar deze schijnen de duursten te zijn in Cairo. De Albert Heijns zegmaar, terwijl er ook nog heel veel Aldi's en Lidl's zijn, alleen heb ik geen idee waar ik die kan vinden en hoe die heten. Dus leven is relatief duur hier.
- De kosten om op mijn stage te komen zijn veel hoger dan ik had verwacht (3 a 4 euro enkele reis, reken maar uit hoeveel dat kost per dag x per week x 8 weken) - daar wordt je niet blij van. Laten we zeggen, waarschijnlijk zou het meer dan 200 euro worden. Daardoor was nu mijn plan om 4 dagen in de week stage te gaan lopen, maar heel misschien worden het er zelfs 3... Ik vind het echt te veel geld om er nog meer aan te besteden terwijl je hier voor dat geld heel goed andere dingen kan doen.
- Zondag zou mijn eerste stage dag zijn, maar het bleek alleen een rondleiding te zijn... Ze zou mij zondag bellen, maar uiteindelijk heb ik er maandag zelf achter aan moeten bellen en ben ik vandaag pas begonnen met stage lopen!
- Mijn stage is korter per dag. Ik loop nu van 2 tot 5 stage van maandag tot donderdag. Maandag tot woensdag heb ik twee keer een groep van 4 kids voor anderhalf uur. And that's it. Ik heb altijd dezelfde kids, dat is dan wel weer fijn, maar ze gooien me echt in het diepe. De kinderen kunnen zeer beperkt Engels, dus het is ontzettend lastig om ze ook maar iets duidelijk te maken... Wordt nog moeilijk. Op donderdag zal ik admistratief werk gaan doen... Geen idee wat dat in houdt, dat ga ik morgen ondervinden.
- Het weer is lang niet zo heet als ik had verwacht, ik heb het hier soms zelfs koud!! Onverwacht positief puntje.
Okey, nou is het tijd voor leuk nieuws ;) Nadat ik zondag niets had gehoord van mijn stage had ik het helemaal gehad met Egyptenaren en besloot ik voor mezelf te kiezen! Mijn huisgenootje had verteld dat er een metrostation in de buurt was en dat je voor 1 pond (= 15 eurocent ofzo) overal heen kon! Dus ik op zoek. Ben ik helemaal naar de verkeerde gestuurd, het volgende station, maar ik had hem mooi wel!
Ik ben toen naar koptisch Cairo geweest. Daar waren allemaal oude kerkjes, straatjes en een oude synagoge. Het was ontzettend fijn om daar te zijn, vooral de rust daar is geweldig! Verder verwijs ik jullie door naar de foto's! Op gegeven moment begon er een soort mis en toen heb ik nog een foto van een man met een hoge witte hoed genomen, maar ik heb geen idee wat er aan de hand was haha! Hier ontmoette ik Suzan, een oude Britse dame van over de 70 die er op uit was om de wereld te zien! Geweldige vrouw en ik ben samen met haar ook nog naar een moskee gegaan. Daarna heeft haar privechauffeur mij voor mijn deur afgezet ;)
's avonds ben ik nog met Livi naar het centrum van Maadi geweest, de suburb waar ik woon. Hier heeft ze mij allemaal handige winkeltjes laten zien. Livi is tot nu toe echt mijn buddy hier een beetje geweest, ookal weet ik zeker dat zij dat niet helemaal zo voelt ;) Zij heeft me hier echt op weg geholpen!!! Soms kan ze ook een beetje deprimerend werken in de trant van; oooh ja dat gebeurd zo vaak, wen er maar aan, het wordt nog erger! Maar als je daar doorheen kijkt, is het echt een schat!
Gister dacht ik nog even leuk naar downtown Cairo te gaan, maar dat stelt echt niets voor... Allereerst was er het Egyptisch museum (ROZE!), waar ik een andere keer nog heen ga. Hier heb ik toch nog wel een foto van genomen, want je mag geen camera's mee naar binnen nemen. Ten tweede was er Mogamma, een heel lelijk gebouw waar je heen moet om visa's te regelen (schijnt bekent te staan om zijn lelijkheid). En er is er een bekende moskee, maar die was dicht voor een begrafenis... Daar moet ik dus nog een keer heen :P
Mijn plannen verder; morgen stage, vrijdag piramides kijken in Saqqara met andere interns en daarna verjaardagsfeest van mijn huisgenootje! Zondag ga ik waarschijnlijk AIESECers helpen met ideeen voor een soort congres, alhoewel ik daar niet heel veel zin in heb... Ik zie nog wel. Afzeggen kan hier altijd nog ;)
Dikke kus vanuit Cairo!
PS) Opa, je bent de tofste opa omdat je dit via internet ook allemaal bij kan houden! Iedereen die ik er over vertel, staat er van te kijken :) Sorry voor alle spelfouten, speciaal voor u, maar ik kan er hier niet echt goed op letten... Al helemaal nu ik Engels spreek en denk, maar ondertussen Nederlands aan het schrijven ben.
Hee chicaa! Ik probeer vooral de leuke dingen uit je verhaal te zeven, en over de negatieve dingetjes heen te lezen:P Voor jou voelt het natuurlijk niet zo maar ik hoop gewoon dat je een top tijd daar hebt.. dat begrijp je! En als ik het zo hoor heb je volgens mij een leuk huis daar en komt het helemaal goed.
Ook wel relaxed dat je misschien maar drie dagen stage gaat lopen bij die kids.. scheelt aardig wat geld en je kan egypte zien.
Hier verder alles goed.. 24/7 met stage bezig, scheelt weer dat ik het erg leuk vind!
Nou meis, ik hoop snel weer een verhaaltje van je te kunnen lezen. Take care, kus Roos
Hey lieve Elin,
Ja, je moet je Nederlandse mentaliteit helemaal laten gaan daar en niet proberen vast te houden, aangezien het daar zo anders gaat. Maak je niet te druk en go with the flow! Waarschijnlijk ben je over 2 weken helemaal gewend aan het ritme. Wat je stage betreft, verzin zelf wat leuks met die kinders en probeer met je stage gewoon te overleggne of je eventueel meer en ander werk kan doen. Leuk dat je je mengt met de engelse bejaarden. Ik kan me voorstellen dat Cairo af en toe best overweldigend kan zijn. Take it easy en komt helemaal goed!
Ik ga morgen lekker chillen in ´het´ surfdorp van Ozzz!
p.s. Dat vervoer, word je niet gewoon keihard afgezet? Gewoon bikkelhard onderhandelen met die tjappies daar, want volgensmij zijn dat toeristenprijzen!
Hallo Eline,
Leuk weer wat van je te horen en te zien. We hebben samen alles bekeken. Ik glim van trots, dat je me zo'n toffe Opa vindt. Nou, wij zijn ook trots op jou, dat jij dit allemaal onderneemt. Je doet zo heel veel ervaring op. Iets, waar wij vroeger geen kans voor kregen.
Oma vindt het wel wat eng, dat je zo nu en dan alleen op pad gaat. Let vooral goed op.
En Ilse kon wel eens gelijk hebben als ze zich afvraagt, of je door de taxichauffeurs niet wordt afgezet. Probeer maar eens harder af te dingen.
Groetjes, en nog veel plezier,
Opa.
Lieve Eline,
Eindelijk heb ik je link via je vader gekregen. Leuk om even te lezen wat je allemaal meemaakt. Je stapt een hele andere wereld binnen. Zie het maar als een unieke kans om veel te zien en te leren. En geniet van alle leuke dingen die je daar kan doen. Veel succes!
Wat leuk om je verhaal weer te lezen en wat uberkak dat sommige dingen zo slecht geregeld zijn! Dat zijn dan zulke dompers, vooral in het begin. Maar zoals Livi al zei: je went er denk ik snel aan. Toen ik je verhaaltje over die oude Britse vrouw las moest ik stiekem wel even gniffelen, echt weer wat voor jou ouwe vriendenscharrelaar! Ga nu nog even je picca's bekijken want ben wel benieuwd na je verhaal over de mooie rustige plekjes.
Verder hier niet veel boeiends; net tentamens achter de rug dus das heel fijn! Nu nog ff binnen 1,5 week een artikel in elkaar flansen en dan beginnen met een nieuw blok waarin ik een vak over de Islam volg :) Kan ik je misschien nog wat dingetjes leren voor daar ;)
NOu, hou je taai (maar dat kan jij wel!) en ik kijk uit naar je volgende verhaal!
Kuskuskus!
Hej lieverd!
Leuk om je verhaaltje weer te lezen! Ben benieuwd hoe je het bij piramides hebt gehad en of je feestje gister leuk was! Met stage al wat meer kunnen regelen zoals jij het wilt?
Hier alles goed, vandaag heerlijk weer en ook warm!
Ga nu lekker slapen, stuur je snel een langer mailtje!
Liefs
Ha eline!
wat leuk dat je nu eindelijk in Cairo zit...je varhelen en foto's komen me bekend voor! die aiesecers moet je echt aan hun haren trekken en zeggen dat ze je de stad moeten laten zien, daar zijn ze heel goed in!
fijn ook dat het nog niet te warm is! Succes op Alwan en laat hen vooral weten tegen welke problemen je aan loopt (maadi is echt F** ver van muqqatam, ik zat er 15 minuten per taxi vandaan, misschien kun je wel met iemand van daar meerijden, of een ander appartement huren)
go with the flow!
groetjes Suzanne
Hee Eline!
Jou verhalen klinken ook allemaal echt spannend joh! Ik hoop dat je het allemaal naar je zin hebt en dat je het leuk gaat vinden. Wanneer kwam je ook als weer terug? Dan doen we sowieso een DVB meeting om alle verhalen met elkaar te delen! Geniet er van en doe alleen dingen die je leuk vind!
Veel liefs uit Curacao