elinebreeuwsma.reismee.nl

First impression

Hee lieve Nederlandertjes!

Gistermiddag ben ik na een lekkere (grote, he mam ;)) Starbucks vertrokken naar mijn vliegtuig. Ik stond toen wel wat wankel op mijn benen met het idee dat ik dit toch helemaal alleen ging doen. Maargoed, na het laatste NLse belletje en smsje toch maar het vliegtuig in. Ik zat bij het raampje (jeeeeej!!) en naast mij zat een Afrikaans vrouwtje van 30 ofzo. De vlucht was prima, lekker filmpje gekeken en ik kwam mijn tijd wel door. Alleen het vliegtuig eten (ik kreeg toch wel..) was echt super ranzig. Met name het kattenvoer wat er ongeveer bij zat, hiervoor verwijs ik u door naar de foto's! Eenmaal aangekomen op het vliegveld een aangenaam temperatuurtje van 19 C, niet te warm dus :) En hop naar immigratiedienst, ging aardig soepel. Na mijn tas ook te hebben gespot, ging ik op zoek naar Nada, mijn contactpersoon hier. Zij stond klaar met 2 andere AIESECers om mij naar het appartement te brengen. De autorit leek een beetje op een computerspelletje van Hidde, maar ik ben heelhuids aangekomen. Maar hier begon het pas...

Mijn appartement is op de 19e verdieping in een complex in Maadi. Hier zitten ook nog 3 andere interns; Livia uit Slowakije, Ernest uit Spanje en Juliana uit Brazilie.Het probleem is dat er zegmaar 5 bedden zijn in 2 kamers. De 3 meiden moeten op een kamer en de jongen, maar de kamer met 3 bedden is eigenlijk te klein voor 3 meiden en de bedden zijn te groot en te breed om te verplaatsen... Hiervoor moet nog een oplossing gevonden worden. Vannacht sliep ik in Juliana's bed, want zij was niet thuis. Ik ben benieuwd wat het nu gaat worden, ik denk met 3 meiden in de kleine kamer, maar ik wil wel heel graag een keer mijn eigen plekje krijgen... :)

Verder was ik gister net hier in Maadi en Livia en Ernest vroegen mij om mee uit te gaan. En ik had geen zin om alleen thuis te kniezen, dus ik ging mee. Er zouden ook nog andere internationalen komen. Uiteindelijk bleek (dat wisten zij ook niet) het een vet hippe bar te zijn!! De buddah bar? Schijnt internationaal wel bekend te zijn. Uiteindelijk waren we met een stuk of 8 mensen, ook uit Duitsland, Tunesie, Oostenrijk en nog wat meer mengsels. Het was super gezellig en ik voelde me gelijk welkom. Ik heb hier helaas zelf geen foto's van, ik was mijn camera vergeten, maar de Duitse jongen heeft wel veel foto's gemaakt, dus ik hoop dat ik hem nog vind op Facebook :)

Ik heb trouwens nog een egyptisch nummer; 0020144243987 . Maar ik heb mijn Nederlandse ook gewoon bij me en daar kan je gewoon voor Nederlands tarief op smsen :)

Oke, ik ga nu wat foto's opladen. Spreek jullie snel, want dit internecafe is echt om de hoek haha!

Liefs Eline vanuit een smogachtig Cairo! (Nu ongeveer 25 graden ofzo :))

Marieke

Hai Elien!
Ik vroeg me net af wanneer je zou vertrekken, ik dacht morgen. haha sorry! Maar superleuk om je verhaal te lezen.. het eten is dus echt zo ranzig haha! Lekker weertje ook, al begint het hier ook beter te worden. Fijn ook dat je gelijk een goed begin hebt gehad! Hopen dat je idd een eigen plekje krijgt, lijkt me wel fijn ook omdat je daar niet zo snel weer wegbent ;) Veel plezier en geniet van de alle nieuwe dingen!! X je nichtje

Anna

Dag lieve zus!!
Lekker dan met z'n drieen op een kamer, zal wel druk zijn inderdaad. Hopelijk krijg je nog je eigen kamer ofzo.. En die gebouwen zijn hoog joh, en lelijk :P Je zit vast goed daar. Wel tof dat je meteen lekker avondje weg bent geweest. Die mensen zijn dus ook wel oke?
Nouja, geniet van de zon en het nieuwe land en ik spreek je vast snel weer!!
XX

simone

hey eline! klinkt alsof je iig genoeg mensen om je heen hebt! da's altijd mooi :) veel plezier de komende tijd!!
xx

Opa

Hoi, Eline.
Wat leuk om zo uit het verre Egypte wat van jou te horen. Je wordt met je contacten heel internationaal, merk ik. Voertaal Engels, neem ik aan. Daar was je altijd erg goed in . . . . ! We zijn benieuwd te horen hoe het straks met de kindertjes gaat. Nog heel veel plezier gewenst!
Opa.

Mijntje

Haaaa chica ja de buddhabar is echt chill!! Die muziek daar is zoooo relaxt! Haha yes mooi dat je daar zo onverhoopt terecht bent gekomen. Geniet van alles en duim voor je kamer! Kussen

Simone (JC)

Tof Teunie!!!

Nasty dat je met meerdere mensen je kamer moet delen, want het is inderdaad relaxter als je je soms gewoon lekker even terug kan trekken. Maar wel gaaf dat je nu al uit bent geweest enzo :)

Hou ons op de hoogte!

Liefs!

Jeroen

Hee Eline, klinkt wel tof allemaal! Zo'n compleet andere wereld, echt buitenaards maar met chille andere studenten komt het wel goed natuurlijk! Ik hoop voor je dat je snel een eigen kamer scoort, maar dat komt vast wel goed! Veel plezier daar!

Rinus

Ha lieverd,

Heelhuids en alweer aan de mail. Gelukkig helemaal de oude. Fijn dat alles goed is gegaan en dat ze je zo goed en kwaad als dat kon hebben ingehaald. Foto's spreken boekdelen. Met name dat uitzicht!!
Zet 'm op en hou je taai, kusje papa

Geer

Hej lieve Teun,

Fijn dat je zo goed bent aangekomen en meteen al wat mensen om je heen hebt! Appartement is best ruim voglens mij.. (zo op de fotos te zien).
Lieverd geniet ervan (je bent ook een beetje mijn proefkonijn omdat ik de volgende ben die wegga) en als jij het kan, kan ik het hopelijk ook;) en tot je voglende berichtje!!

Liefs en dikke kus!

Juliet

Hee Elien!

Wat leuk dat je meteen al een verhaaltje met foto's post!! Had eigenlijk ook niet anders van jou verwacht natuurlijk ;) Het ziet er wel heel anders uit dan hier zeg!! Leuk ook dat je gelijk al bent uitgeweest in de hipste club daar, dat geeft altijd een welkom gevoel :) Hoop dat je gauw een eigen kamer krijgt, een beetje privacy kan nooit kwaad ;) Ben benieuwd naar je volgende verhaal! Liefs!!

An

Beunert! :D

Wat fijn om gelijk al wat van je te horen zeg! Heb wel aan je moeten denken. Voornamelijk omdat ik weet wat je doormaakt op bepaalde momenten. Vliegtuigeten is nooit te hakken, ben er zelfs een keer ziek van geworden :S Maar anyways, kak van je kamer! Hopelijk wordt het wel snel gefixed, want ik snap dat dit niet relaxt is. Jou kennende komt dat wel goed ;) Ga straks ff de foto's bekijken om een beetje een beeld te vormen van Egypt. Succes daar en dikke kus vanuit hier!

Rando

Rex

Ollebolleboos!!

Wat een pech dat je vliegtuig eten niet te pruimen was! Bij Royal Air Maroc was het wel erg lekker (gelukkig, het bestaat!) ;) Wat een andere wereld daar denk ik zo. Word je al lastig gevallen door mensen dat je allemaal troep moet kopen?!

Heel veel plezier daar met alle internationals en beleef maar een hoop mooie avonturen!! Je plantje staat nog op mn bureau ;)

Kuuus!